Hovězí guláš
Suroviny:
500 g hovězí kližky
2 lžíce oleje
2 cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 kostka hovězího bujónu
2 dcl vody
sůl, pepř, kmín
Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku, blan a nakrájíme ho na stejně velké kostky. Nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, olej a obě papriky. Vše řádně promícháme.
Ke směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme hladkou moukou, zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Opět vše důkladně promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8 hodin nebo na II. stupni 4-5 hodin.
Guláš podáváme s chlebem anebo houskovým knedlíkem.