Anglická hovězí pečeně
Suroviny:
hovězí maso přední (cca 1,5 kg)
pepř
sušená hořčice
dijonská hořčice
cibule
olej
sůl
Postup přípravy:
Hovězí maso omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, dijonské hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc.
Poté jej zprudka opečeme (já pekla rovnou v kameninové nádobě pomalého hrnce) na trošce oleje. Vyjmeme, do hrnce vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, osolíme, můžeme podlít cca 150 ml vody (nebo vína).
Hrnec zapneme na 4 hod. High
Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut, odstraníme nítě. Vzniklou omáčku můžete zahustit "záklotkou" z trošky vody a hl. mouky, nebo vhodit kuličku z másla a hl. mouky. Samozřejmě omáčku v tomto případě provaříme.
Podáváme s bramborem (rozšťouchaným s troškou teplé smetany a cibulkou) a dušenou mrkvičkou.